Taganrog Auto Plant (Tagaz) i det sydlige Russland har avslørt at de skal lansere en egenprodusert liten "l astebil" i to versjoner. Tagaz T-100 får en nyttelast på 1000 kg og en totalvekt på 2,75 tonn, mens Tagaz T-150 får en nyttelast på 1500 kg og en totalvekt på 3,27 tonn. Modellen er utviklet av Tagaz Korea, et datterselskap som står for design og utvikling for det russiske selskapet. Datterselskapet ble etablert for fire år siden og sysselsetter 500 personer.

Det nye nyttekjøretøyet er utstyrt med en egenutviklet 2,6 liters dieselmotor på 105 hk. Kjøretøyet får en akselavstand på 2515 millimeter og er totalt 4,8 meter langt. Chassiset er utstyrt med uavhengig hjuloppheng med luftfjærer foran, mens bakakselen er utstyrt med bladfjærer. Mesteparten av komponentene til kjøretøyene blir levert fra Korea, mens fabrikken i Russland skal stå for sveising, lakkering og montering. Kun 10% av komponentene kommer til å anskaffes lokalt.

Tagaz ble etablert i 1997 og har et utstrakt samarbeid med koreanske Hyundai. Ved fabrikken i Russland produseres det blant annet Hyundai Accent, Elantra, Sonata og Santa Fe Classic. De har også erfaring fra nyttekjøretøyproduksjon med blant annet Hyundai HD 500 trekkvogn, samt bussmodellene Hyundai County og Aero Town.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!