For å markere120-årsjubileet åpner Michelin museet "L'Aventure Michelin" i Clermont-Ferrand, der de besøkende kan følge selskapet og dekkets historiske utvikling.

- Museet er fantastisk og er en hyllest til alt som har med transport og mobilitet å gjøre. I løpet av Michelins lange historie har selskapet for eksempel laget alt fra sporvogner, biler og fly til guidebøker, kart og dekk. Et besøk i dette museet er spennende for alle som er interessert i hvordan kjøretøyindustrien og samfunnet har utviklet seg, sier Carl Stenson, informasjonssjef hos Michelin i de nordiske landene.

"L'Aventure Michelin" er drøyt 2 000 kvadratmeter stort og inneholder over 100 multimedie- og interaktive momenter. Alle fans av Michelin-mannen får også sitt. Selskapets historiske avdeling har samlet hundrevis av reklame- og displaygjenstander som viser Michelin-mannens utvikling.

Helt siden selskapet ble grunnlagt, har Michelins visjon vært å lette og forbedre transport og mobilitet av mennesker og varer. Visjonen oppsummeres i selskapets slagord "En bedre vei frem". Og Michelin-mannen lever fortsatt i beste velgående på mange lastebilhytter.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!