- Det er stor frustrasjon og forbannelse både i bransjerådet vårt og blant bussjåførene, sier Dag-Einar Sivertsen på organisasjonens nettsider i dag.

Han er leder i Transportarbeiderforbundets bransjeråd for bussjåfører. Han er også leder i Finnmark Transportarbeiderforening.

Fagforbundene og arbeidsgiverorganisasjonene som organiserer i busssektoren forhandlet for bare få år siden seg fram til en tariffavtale som skulle sikre en lønn på industriarbeidernivå for bussjåførene. Etter mellomoppgjøret i år er lønna helt ned mot 94 prosent av dette, i følge Sivertsen.

- Gapet på 20 000 kroner vil i løpet av året sannsynlig bli enda større. Og dermed blir det ikke enklere å tette hullet ved tariffoppgjøret neste år. Vi oppfatter at arbeidsgiverne ikke er enige lenger i at vi skal ha industriarbeiderlønn, sier Sivertsen.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!