Siden starten i januar i år har initiativtagerne med DHL Quality Cargo i spissen møtt mye motstand. Dette har gjort sitt til at starten på eventyret ble noe mer komplisert enn ønsket.

Den 21. april tar Corean Air Cargo av fra Luleå på sin første faste avgang. Foruten laks, som danner grunnlaget, myser nå aktørene mot andre produkter så som kongekrabbe og hvitfisk i tillegg til såkalt "dry cargo". Det jobbes parallelt med å bearbeide markedet for import. Her tenker man seg industriprodukter, råvarer, prosjektlaster og utstyr til olje- og gassindustrien.

Lasse Wangen i DHL Quality Cargo forteller at det stort sett er norske aktører og vareeiere som har favnet prosjektet. Det er forbløffende laber deltagelse fra svenske og finske aktører. Luleå som nav gir fraktfordeler og økonomisk gevinst for hele Nordkalotten, sier Wangen.

Dette til tross; Korean Air Cargo og de norske aktørene har en visjon om to ukentlige avganger i overskuelig fremtid.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!