Siden lanseringen av 2. generasjon Mercedes-Benz Sprinter våren 2006 er det produsert over 400.000 biler. Legger man til produksjonstallene fra 1. generasjon Sprinter ender vi på vel 1,7 millioner. Sprinter, både forrige modell og dagens utgave, har helt siden den kom på markedet, vært i front på alle felter og bruksområder fra komfortabel buss til røff allrounder i anleggsbransjen. Den har i flere sammenhenger blitt omtalt som "målestokken i klassen" både i pressetester og hos brukerne.

Følgende varianter vil være på programmet i Norge:

213CDI, 313CDI

216CDI, 316CDI, 516CDI

319CDI, 519CDI

I forbindelse med det nye motorprogrammet lansers samtidig en ny 6 trinns manuell ECO girkasse. Denne kjennetegnes ved et bredere spenn i girutvekslingsforholdene. Enkelt sagt; første gir starter lavere og sjette gir har en høyere utveksling enn dagens girkasser. Girkassen er konstruert spesielt for å passe til Mercedes-Benz Sprinter.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!