Det forteller arbeidsgiveren Bjarne Andersen i Hanstholm til Transportnyhederne.dk.

- Det er bannlyst å drikke sprit i firmaet vårt, og det fremgår klart av ansettelseskontraktene at det er grunnlag for oppsigelse om sådan skjer.

De fem sjåførene ble da også arbeidsløse samme natt. - De fikk bare lov til å ta med seg det mest nødvendige fra lastebilhytta og måtte selv ta seg hjem til Danmark, forteller Andersen. Bilene ble overtatt av andre.

Promillen lå, så langt tungt.no kjenner til, på mellom 1,0 og 1,8 promille, så det er utvilsomt kraftig Farris de har drukket, sjåførene fra selskapet med sine fulle fem.

Les også: Fem fulle dansker kjørte ut av båten

Lastebileier Bjarne Andersen er rystet over at noe slikt kan skje med hele fem sjåfører samtidig. - En av sjåførene nærmer seg 50 år, mens de andre er mellom 30 og 40 år. De er altså ingen jyplinger. At de ikke er klokere, er helt vanvittig, mener Andersen.

Han er lite fornøyd med situasjonen og forteller at han kan komme til å miste kjøringen grunnet hendelsen. - Jeg vurderer kraftig å montere alkolås i bilene, avslutter han.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!