Hestekrefter! Bare smak på ordet som jeg håper aldri går av moten. Det gir en mening, ikke sant? I hvert fall får jeg gode assosiasjoner som jeg aldri vil oppleve ved å bytte til ordet kiloWatt. Og i dag er det en merkedag. Da er en rekke av verdens sterkeste serieproduserte lastebil på vei mot Svinesund og Norges-turné. Volvo FH16 700 hk dukker "plutselig" opp på en plass nær deg. I hvert fall hvis du ikke holder til nord for Trondheim.

Vel framme i Norge splittes gruppen av biler i to, tre biler starter turnéen ved anlegget til Volmax i Råde, de andre farter videre til Hamar for å sette i gang der. De tre bilene som begynner i Råde lørdag førstkommende er en trekkvogn med 600 hk som trekker en utstillingshenger, samt to 700 hestere, fordelt med en 8x4 tungtrekker med maskinhenger, og en 8x4 krokløftbil med henger.

Etter Råde skal disse bilene videre til Vestfold der det er prøvekjøring på Furulund, mellom Sandefjord og Tønsberg. Deretter skal bilene besøke Skien, Kongsberg og Hønefoss, før de ender opp på TRANSPORTmessa på Gardermoen, som åpner 7. mai. Etter planen skal de tre FH16-bilene kompletteres med en FH16 XXL (Australia-hytta) så snart den bilen kommer fra fabrikken.

De fire andre bilene som starter i Hamar er en 4x2 trekkvogn på 700 hk med semitrailer, en 6x4 700 hk jevnlastbil med grushenger, en 6x2 600 hk med bulksemi, og en 6x4 700 hk med skaphenger, i tillegg får de med seg en FH16 XXL trekkvogn. Prøvekjøringen på Hamar starter førstkommende lørdag, deretter skal bilene besøke Trondheim, Kristiansund, Molde, Åndalsnes, Ålesund, Sandane, Bergen, Sandnes, Kristiansand og Arendal, før også de ender opp på TRANSPORTmessa på Gardermoen.

Dette er første gang FH16 700 hk kjører på norske veier, og vi er ikke så lite stolte her på tungt.no at vi er med på premiereturen fra Göteborg til Norge. Har også du lyst til å oppleve å sitte bak rattet på verdens sterkeste serieproduserte lastebil? Da må du møte opp der FH16-karavanen er på besøk. Under følger komplett reiserute.

25. april: Råde/Hamar

27. april: Furulund, Vestfold/Trondheim

28. april: Kristiansund/Molde

29. april: Skien/Åndalsnes/Ålesund

30. april: Bergen/Sandane

1. mai: Bergen/Sandane

2. mai: Kongsberg/Bergen/Sandane

3. mai: Bergen/Kristiansand/Sandane/Sandnes

4. mai: Hønefoss/Kristiansand/Sandnes

5. mai: Arendal/Sandnes

7. - 10.mai: TRANSPORTmessa på Gardemoen

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!