Med noen av de samme virkemidlene som på Fiesta, Focus og Mondeo ECOnetic har man senket det gjennomsnittlige drivstofforbruket på Transit FT280 - med 115-hesters Duratorq TDCi-motor - til beskjedne 7,2 l/100 km. Dette gir et gjennomsnittlig CO2-utslipp på klasseledende 189 g/km og gjør Transit ECOnetic til første nyttekjøretøy fra Ford som innfrir utslippstandarden i henhold til EUs trinn V-reglement.

Basis for Transit ECOnetic er den samme filosofien som preger alle Fords ECOnetic-modeller: Å sikre at lavest mulig CO2-utslipp kan oppnås uten bruk av eksotiske og kostbare teknologier.

Blant virkemidlene er redusert luftmotstand gjennom forbedret aerodynamikk, dekk med lavere rullemotstand, høyere girutveksling og hastighetsbegrenser ved 110 km/t.

En annen nyhet på 2009 Ford Transit, som lanseres på det norske markedet i disse dager, er et helt nytt, elektronisk styrt 4x4-system, der firehjulsdriften kobles inn når det registreres hjulspinn på bakhjulene.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!