- Undersøkelser som er gjort, viser at bruas tilstand ikke tilfredsstiller kravene til aksellast over 8 tonn, sier Ove Solheim, leder for bruseksjonen i Statens vegvesen Region øst. - Derfor setter vi den ned inntil vi får utført strakstiltak for å sikre at brua kan tillates for de opprinnelige vektklassene. Dette er relativt enkle tiltak i forhold til en full ombygging eller nybygging. Arbeidene forventes å være ferdig i løpet av høsten 2009 og da vil alt være tilbake til normalen igjen mens utredningen pågår, sier Solheim.

Endringene på Skjellfoss bru blir varslet med trafikk- og informasjonsskilt. For sørgående trafikk settes det opp forvarsling i form av infoskilt på rv. 120 like nord for Ringvoll og for nordgående trafikk skiltes det ved Mosseporten. Omkjøringsveg for biler med aksellast over 8 tonn og totalvekt over 32 tonn vil være via Såner (E6/rv.151).

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!