- Russebiler og russebusser har som regel mange passasjerer. Skadepotensialet er stort hvis ulykken er ute. Da er det ekstra viktig at sjåføren er både erfaren og klar i hodet, sier Ola Roll, fagsjef i If Skadeforsikring.

Russen blir påspandert sjåfør natt til 1. mai og 17. mai, to sentrale datoer i russefeiringen. Betingelsene for å motta de 500 kronene i støtte er at russen selv skaffer sjåfør og selv betaler den ene av dagene. Sjåføren må ha hatt førerkort i minst fem år.

Muligheten til å få gratis sjåfør blir gjort kjent på skoler, russetreff og hos Biltilsynet. Ordningen har vært prøvd ut tidligere. Nå er den i ferd med å bli populær.

- Før måtte vi promotere den aktivt, men nå opplever vi stadig oftere at russen tar kontakt med oss i stedet, sier generalsekretær Marit Andresen i Landsforeningen for trafikkskadde.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!