Allerede onsdag formiddag begynte telefonen å kime hos oss i redaksjonen. Erling var død.

Erling Opland kjørte spesialtransport med en bygningskran på planet da han kjørte ut av veien i en sving og veltet rundt. Førerhytta ble nærmest trykket flat, og det tok nærmere fem og en halv time å få ham løs. Da kunne man bare bekrefte at livet var tapt.

I dag, torsdag, har vi fått flere henvendelser både via mail og telefon angående Erling. Med bortimot 60 år på veien kjente han svært mange sjåfører og var opphavet til mang en røverhistorie.

Selv kjente jeg ham ikke personlig. Men jeg kjente godt til ham. Det er umulig å unngå.

Erling var en sånn fyr, tror jeg, som folk var litt stolte av å kjenne. En sånn som når du har pratet med ham én gang, så kjenner du ham. Og neste gang du skal fortelle om en ombygd trekkvogn til noen, ja så fletter du liksom inn at "Erling og jeg snakket om det samme her forleden". Så fikk du liksom fortalt at du kjente ham. 75 år og lastebilgal. Det står respekt av slikt.

Nå er Erling borte, men historiene om han vil leve lenge. Vi kondolerer.

På forumet kan du lese mer om Erling Opland

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!