MAN har nylig informert aksjonærene at 2009 blir et vanskelig år. De setter derfor igang en spareplan til hele 500 millioner euro - omkring 4,5 mrd. NOK .

Helt svart er det allikevel ikke. Produsenten ser for seg vekstmuligheter i Østeuropa, India, Kina og ikke minst Brasil.

Som tungt.no tidligere har skrevet, kjøpte MAN opp VW nyttekjøretøy i Brasil rundt årsskiftet. Nå planlegger de også å bygge ut.

Også på motor- og maskinområdet ser MAN lysere på fremtiden. Her var omsetningen 1,4 mrd. euro i fjor, og endte med 150 millioner euro i bunnlinjen.

Det er dog unektelig lastebilene som bokstavelig talt drar det tyngste lasset i MAN-konsernet med en omsetning på hele 10 mrd. euro i 2008. Det ga 1,2 mrd. euro på bunnlinjen.

Det er også her de største besparelsene vil komme. De siste årene har produksjonen kjørt for fullt, og hele 2200 vikarer har vært i jobb. Sparekniven vil nok starte sitt første snitt nettopp der.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!