Vrede fabrikkarbeidere holdt tirsdag fire av lederne sine fanget på sine egne kontor. Det hele gikk så langt at politiet måtte bryte inn.

Les saken her.

Nå sier Nicolas Sarkozy at han er klar for å møte fagforeningslederne og høre hva de har å si. Til radiostasjonen Europe 1 sier den franske presidenten: "Caterpillar er et firma som har opplevd et fall i etterspørselen på 80%. Jeg vil redde stedet. Jeg vil møte med forbundslederne, for om jeg har forstått det rett, ønsker de min hjelp. Jeg skuffer dem ikke."

Hva han mener med å "redde stedet" er dog noe uklart da fabrikken ikke står foran en nedleggelse, men en kraftig nedskjærelse. Etter planen må 733 av totalt 2800 ansatte gå.

Det er ikke første gang i det siste at ledere har blitt holdt tilbake på arbeidsplassene sine i Frankrike. I forrige uke ble direktøren for 3M holdt fanget i ett døgn, mens sjefen for Sony France ble holdt tilbake i 12 timer av ansatte som ønsket bedre sluttpakker.

Det store spørsmålet er vel egentlig hvorvidt det vil virke oppmuntrende for liknende aksjoner andre plasser etter presidentens uttalelse, ettersom han ikke kritiserte arbeiderne for disse handlingene.

Tipper vi snart får svaret på dette.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!