- For å sikre best mulig trafikkavvikling på de viktigste vegstrekningene kan det være aktuelt å tvangsdirigere trafikken på alternative kjøreruter. Dette gjøres for å slippe de store problemene med kø i mange timer, spesielt på 1. påskedag. Vi ber alle bilistene om å respektere de alternative omkjøringsmuligheter, sier faggruppeleder Øyvinn Kverneng i Statens vegvesen.

Tett samarbeid med de største radiokanalene gjør at Statens vegvesen får riktig og oppdatert informasjon ut til trafikantene så fort som mulig. Det vil bidra sterkt til en effektiv levering av informasjon til bilister om kødannelser, hindringer og anbefalte omkjøringsveger.

Oppdaterte veg- og trafikkmeldinger og nyttige tips for påsketrafikken finner trafikantene på Vegvesen.no, NRK1 tekst-tv (side 350) eller ved å ringe veg- og trafikkmeldingstelefonen 175.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!