På onsdag skrev vi om Albert Kr. Hæhre som frykter permitteringer grunnet sommel i det offentlige . I april og mai har det tradisjonelt vært full rulle på alle mannskaper og maskiner, men nå er det så mye sommel i planarbeidet for nye prosjekter fra offentlig side at det ser dårlig ut, sa Albert Hæhre.

Det kan late til at han har rett. Bare halvparten av norske kommuner har kommet i gang med konkrete tiltak mot den økonomiske krisen viser en undersøkelse NRK har gjennomført.

Nå raser Byggnæringens Landsforening (BNL) og ber kommunene bruke hasteprosedyre på byggeprosjekter så langt det er mulig. - BNL er redd vi står overfor unødvendige permitteringer og oppsigelser pga treg kommunal saksbehandling, sier adm.direktør Ketil Lyng. Dette advarte vi mot allerede i november og ba kommunene komme igang med planlegging nettopp for å unngå situasjonen vi nå er oppe i, fortsetter han.

Fikk 6,4 milliarder kroner

Kommunene fikk 6,4 milliarder kroner til vedlikehold og oppussing, og regjeringen forutsatte da at pengene skulle ha rask effekt på arbeidsmarkedet.

- Vi teppebomber hele landet med prosjekter i kommunene på samferdselssektoren, sa samferdselsminister Liv Signe Navarsete da.

Men siden den gang har over halvparten svart at ingen konkrete prosjekter er satt i gang.

I mellomtiden står mange ansatte med hendene i lomma og maskiner for milliardverdier står parkert. Det burde være unødvendig.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!