- Veien er smal, den har høy trafikk, den har autovern på mange strekninger, men mangler midtrekkverk, sier Holdal til fvn.no om hvorfor han er spesielt bekymret for E 39 mellom Stavanger-Kristiansand.

- Vi ble overrasket da vi så resultatet og at E 39 ikke er prioritert, sier han om Nasjonal transportplan.

Særlig er det formuleringene om midtrekkverk som bekymrer, noe Holdal ga uttrykk for til Nettavisen onsdag.

- Vi er bekymret for strekningen Kristiansand-Stavanger. Det står flere plasser i NTP at midtrekkverk skal settes opp «innenfor rammen til en rekke investeringstiltak». Vi har erfaring med at dette kan bety at midtrekkverk blir bortprioritert dersom prosjektet som helhet mangler penger, sa han til avisen.

Reaksjonen kommer etter at regjeringen la frem Nasjonal transportplan for snart to uker siden. Sørlandet ble lavt prioritert i planen. Holdal kjenner strekningen godt. I ulykken på Hæstad øst for Helleland i Rogaland 17. juli 2006 mistet han tre familiemedlemmer. Dødsulykken var årsaken til at Nei til frontkollisjoner ble startet.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!