- Jeg varslet om svært dårlige kjøreforhold i området under et døgn før det smalt, sier han til Østlendingen .

De to førerne kom fra det uten alvorlige skader etter en svært utfordrende redningsoperasjon. Ulykken skjedde på Nytrøa nord for Tynset mandag kveld.

Ved 23-tiden søndag kveld, under et døgn i forkant av ulykken mandag, forteller Hugubakken om spesielt dårlige kjøreforhold i området.

- Jeg var på veg til Trondheim og bare flaks gjorde at jeg kom fram. Da ringte jeg vegtrafikksentralen og oppfordret jeg dem til å strø vegen. Så vidt meg bekjent skjedde ikke det, sier han.

- Det hjelper ikke mye å strø dagen i forvegen, sier seksjonssjef i Statens vegvesen Per Magnar Klomstad til avisen. Selvsagt hjelper det der og da, men det påvirker ikke forholdene dagen etterpå, sier han og henviser til en rapport fra driftsoperatøren Mesta.

- Forut for ulykken snødde det i en kort periode. Dette førte til mellom en og to centimeter med snø på ulykkesstedet. Ulykken skjedde klokken 17.50. 17.25 rapporterte en bussjåfør om tørr og fin veg, forklarer Klomstad.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!