Rapporten fra Teknisk beregningsutvalg anslår den gjennomsnittlige lønnsveksten fra 2007 til 2008 til 6 prosent, mot 5,4 prosent i 2007. Lønnsveksten i fjor var den høyeste siden 1998.

NHOs forhandlingsfullmakt understreker at tariffoppgjøret 2009 representerer en særskilt utfordring. Samlet sett må lønnveksten ikke medføre at norsk næringslivs konkurranseevne over tid svekkes ytterligere ved at vi får en lønnsvekst som er høyere enn i våre konkurrentland. Det er også viktig at bedriftenes evne til å komme igjennom den økonomiske krisen verden nå opplever ikke svekkes grunnet kostnadsøkninger knyttet til årets tariffoppgjør.

NHO har uttalt at LOs forhandlingsfullmakt legger opp til et fornuftig lønnsoppgjør i 2009. Dette viser at organisasjonen har tatt inn over seg den vanskelige økonomiske situasjonen Norge er oppe i, og er et godt utgangspunkt for forhandlinger, skriver NHO på sine nettsider.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!