Bussjåføren ble regelrett banket opp av forfølgerne. Yrkestrafikkforbundet mener at saken åpenbart må klassifiseres som yrkesskade, og ba advokatkontoret Vogt & Wiig om å fremme saken for sjåføren, som er medlem av Yrkestrafikkforbundet (YTF). TrygVesta Forsikring har nå avslått å dekke saken som yrkesskade. Forsikringsselskapet hevder at dette skjedde utenfor arbeidstida. Samtidig har NAV godkjent hendelsen som yrkesskade.

Vogt & Wiig protesterer på TrygVestas avgjørelse og påpeker at dette var en konflikt som helt klart hadde utgangspunkt i jobben til bussjåføren. "Hendelsen er et utslag av den risiko som hører til jobben som bussjåfør," skriver advokatfirmaet i et brev til Yrkestrafikkforbundet.

Hendelsen har fått store konsekvenser for bussjåføren og hans familie. Sjåføren har vært sykmeldt etter at han ble banket opp. Han har fysiske plager og har også fått psykiske problemer. I tillegg er bilen deres ramponert, står det å lese på nettsidene til YTF.

- Vi ønsker at Vogt & Wiig forfølger denne saken overfor forsikringsklagekontoret. Det er urimelig at sjåføren ikke får yrkesskadeerstatning for denne hendelsen, som åpenbart har med jobben hans å gjøre, sier leder for juridisk avdeling i YTF, Thorkil Aschehoug.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!