Nå har NRK og Destia Traffic lansert hver sin tjeneste som gir deg muligheten til å få veimeldingstjenester, værmelding og meldinger om vanskelige kjøreforhold. Det eneste du trenger er en GPS med støtte for TMC og en liten antenne. Svært mange GPS-er har i dag støtte for TMC. Antennen følger gjerne med når du kjøper GPS, eller du kan handle den for omkring femhundre kroner.

Trafikkmeldingene mottas fortløpende mens du kjører, og dersom du har tastet inn en rute på GPS-en får du trafikkinformasjon for den strekningen.

Destia Traffic er en kommersiell aktør som sender krypterte signaler. Du er derfor nødt til å ha en GPS som støtter denne tjenesten.

NRK sin løsning er derimot helt åpen og ukryptrert. Det betyr at alle som har TMC-mottaker og antenne, får inn trafikkmeldingene.

Det skjer en rask utvikling på disse feltene for tiden. På sikt vil man kunne bruke GPS-en til å få enda bedre informasjon om kødannelse, kjøreforhold osv., noe som også vil gi generelt bedre trafikkflyt.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!