Økt myndighet til Statens vegvesen var blant de punktene stortingsrepresentant Tor-Arne Strøm tok opp med samferdselsminister Liv-Signe Navarsete etter et møte med lastebilnæringen i Rana. På møtet sa lastebileiere og- sjåfører klart ifra om hva de synes om det de kaller for farlige, utenlandske vogntog på norske vinterveger. Det er ranablad.no som opplyser dette i dag.

På møtet deltok også distriktsvegsjef Henry Nymann, som er glad for at det ser ut til at vegvesenets representanter får økt myndighet.

- Det er bra om vi får mulighet til å ta beslag i vogntog som er til hinder for vegtrafikken, men fortsatt er lovverket for ullent og gir rom for skjønn. Jeg hadde foretrukket at vi fikk myndighet til å gjøre beslag når vi under kontroller kommer over kjøretøy som vi mener er dårlig skodd ut ifra forholdene, sier Henry Nymann som under møtet i januar viste til eksempel på en dansk sjåfør nektet å legge på kjettinger fordi han mente hans bil hadde tilstrekkelig veggrep. Den diskusjonen risikerer fortsatt vegvesenets inspektører å måtte ta.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!