Arbeidet langs de første strekningene starter allerede i februar, og skal pågå til over sommeren. Alle strekningene skal ryddes for å få bedre sikt for trafikantene.

- Skogrydding langs vegen er ikke bare et viktig trafikksikkerhetstiltak, sier seksjonsleder Ivar Nervik. - Ryddingen vil også gjøre kjøreturen gjennom fylket vårt triveligere, ved at vi får sett mer av det vakre landskapet vi kjører gjennom. Så også for reiselivsnæringa er skogryddig viktig, står det å lese i en pressemelding fra Vegvesenet i dag.

- Men økt trafikksikkerhet er selvsagt det viktigste, understreker Nervik, som forteller at mer åpne vegkanter blant annet gir økte sjanser til å oppdage vilt på veg ut i vegbanen og for å hindre møteulykker.

Det er fylkesutvalget i Sør-Trøndelag som har bevilget midler til skogsryddingen, etter å ha fått ekstramidler i regjeringens tiltakspakke.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!