I tilsvarende kvartal 2008 gikk Volvo med 5,775 milliarder svenske kroner i overskudd, og analytikere som Reuters har intervjuet, ventet i snitt 1,121 mrd. i overskudd. Altså hele to mrd. kroner bedre enn hva realiteten i dag viser.

Allerede i går ettermiddag kuttet meglerkjempen Morgan Stanley kraftig i kursmålet både på MAN og Volvo. MAN ble kuttet fra 39 euro pr. aksje til 32 euro, mens Volvo ble barbert fra 29 til 24 svenske kroner.

Volvo forventer heller ikke at etterspørselen etter lastebiler vil ta seg opp årets første halvår.

Også personbilsiden sliter kraftig. Totalt gikk hele bilkonsernet Volvo på et underskudd på vel 2,5 mrd kroner i fjerde kvartal i fjor. Volvos personbildivisjon ble i 1999 solgt til amerikanske Ford, som også sliter med salget og som skal ønske å bli kvitt det svenske datterselskapet. Nå er Kinas største bilprodusent Geely i forhandlinger med Ford om en overtakelse av Volvo PV.

Ifølge den amerikanske nyhetstjenesten Bloombergs snakker Ford nå med Geely, etter tidligere å ha forhandlet med en annen stor kinesisk produsent, Changan. Volvo PVs talskvinne Maria Bohlin vil ifølge nyhetsbyrået TT overhodet ikke kommentere denne saken.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!