1000 voksne i Oslo og Akershus ble spurt om hva de følte om fortsatt innkreving av bompenger i de to fylkene.

38 prosent av de spurte synes innføringen av bomringene i Oslo og Bærum er et positivt tiltak, mens 56 prosent synes det er negativt.

- Jeg er positivt overrasket over at publikum likevel aksepterer videre bompengeinnkreving. Det tolker jeg som at folk ser på bompengene som et nødvendig onde for at vi skal få til forbedringer som trengs sier regionvegsjef Sidsel Sandelien i Statens vegvesen til NRK.

Siden 1990 har andelen som er positive til bomringen svingt mellom 30 og 51 prosent. Fra juli 2008 ble det dyrere å passere bomringen i Oslo, og fra 1. oktober ble det satt i drift en ny bomring på grensen mellom Bærum og Oslo.

Årets undersøkelse viser at flere er negative til at det er innført bompenger. Dette er ikke overraskende på bakgrunn av at prisene i bomringen ble økt og en ny bomring i Bærum ble etablert i fjor, sier regionvegsjefen.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!