Lastebilen ble tømt for salpetersyre ved 2-tiden natt til onsdag, men veistrekningen er fortsatt stengt mens oppryddingen pågår.

- Vi har fått trukket opp både trekkvogn og tilhenger fra grøfta, men det ligger fortsatt en del vrakgods på stedet. Det er på vei en kranbil som skal hjelpe til i oppryddingsarbeidet, men det er fortsatt vanskelig å si når strekningen blir åpnet, sier operasjonsleder Geir bekkedal i Hedmark politidistrikt til NTB onsdag morgen.

I alt var det fire dunker med 1.250 liter salpetersyre i bilen, og rundt to tredeler har rent ut i Svarteelva. Ifølge brannvesenet skal salpetersyren raskt løse seg opp i vann. Den er middels giftig for fisken og lett nedbrytbar. Elva er for tiden gjenfrosset.

Lastebilen skal totalt ha inneholdt rundt 6.000 liter salpetersyre, 1,2 tonn natriumoksid som er lut i fast form og hele 19 tonn av en kjemisk væske som benyttes til katalysatorer i dieselbiler.

Politiet kan ikke gjøre annet enn å ta bilen inn for teknisk kontroll. Det er ikke noe i lover og regler som forbyr denne type livsfarlig last på glatte norske vinterveier.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!