Det har vært vanskelige kjøreforhold den siste uken. Så mye snø har falt at Statens vegvesen har slitt med å følge tempoet til snøen, noe som har gått ut over mange veier. Nå varsler Nestleder i Norges Lastebileier-Forbund (NLF) Øyvind Lilleby til Trønder-Avisa at NLF og medlemmene i distriktet vil holde øye med vintervedlikeholdet, og om nødig blokker veier eller bidra til at de blir stengt.

Lilleby sier at standarden ikke er slik det er lovet av Statens vegvesen. Forrige fredag kjørte han strekningen Steinkjer - Stjørdal frem og tilbake, og ingen av turene hadde en standard han mener er god nok.

- Det var så mye løssnø i kanten av veien at bilen tok styring, og selv der det gikk an å krysse midtlinja var det ikke tilrådelig på grunn av snøen som hadde bygget seg opp midt på veien. Om dette skyldes en feil eller at Mesta ikke har tilstrekkelig med materiell, er egentlig et problem som ikke er interessant for oss som trafikanter og brukere av veien, sier han til Trønder-Avisa.

Han mener at både Vegvesenet og deres kontraktør Mesta må kunne takle et normalt snøfall. Vintervedlikeholdet var bedre før, hevder han.

Ola Rostad, driftssjef i Mesta AS i Steinkjer benekter at vedlikeholdet er dårligere.

- Vi har ikke fått nye standarder å forholde oss til. Når NLF mener at vedlikeholdet er blitt dårligere tror jeg det henger sammen med at det er forventningene til vedlikeholdet som er blitt høyere, sier han til Trønder-Avisa.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!