Mack Trucks, et av selskapene i Volvo Group, som holder til i Allentown, Pennsylvania og Greensboro, North Carolina, skulle egentlig flyttet lastebilproduksjonen fra New River Valley i Virginia til Lower Macungie, Pennsylvania. Opprinnelig skulle flyttingen ha skjedd i oktober, da produksjonen av landeveisbiler skulle vært slått sammen med produksjonen av anleggs- og renovasjonsbiler.

Nå er flytteprosessen utsatt fordi det har tatt lengre tid enn planlagt å tilrettelegge produksjonen på den nye fabrikken. Allikevel regner man med at flyttingen er fullført før årsskiftet.

En del av planen i forbindelse med restruktureringen var en investering på 20 millioner amerikanske dollar i fabrikken i Pennsylvania, samt en økning av ansatte med 200 personer. Mack har nylig tilbakekalt 150 arbeidere til fabrikken, som tidligere ble oppsagt. Dette for å klare å håndtere de økende ordrene fra Latin-Amerika, Midtøsten og Afrika. Den daglige produksjonstakten ved fabrikken vil øke fra 38 til 58 lastebiler pr. dag.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!