I følge Romerikes Blad ble føreren fra Sørumsand i Oslo tingrett også dømt til å betale barnets foreldre 100.000 kroner i erstatning og får inndratt førerkortet i to år.

Det var i mars den tragiske ulykken skjedde i Hoffsveien i Oslo. Faren var på vei til barnehagen med sin halvannet år gamle sønn i barnevogn da 25 åringen kom kjørende i en større traktor og ikke stanset foran fotgjengerfeltet. Barnet ble overkjørt og døde på stedet.

Tiltalte kjørte en traktor som var påmontert et lasteapparat og en kombinert vaske/feiemaskin. Traktoren hadde en overlast på nærmere 1.500 kilo og sidespeilene var ute av funksjon.

Da mannen med sønnen i barnevogna gikk over veien i et fotgjengerfelt, stanset ikke 25-åringen. Da fotgjengeren forsto at traktorføreren ikke stoppet, trakk han barnevognen tilbake for å unngå å bli påkjørt.

Gutten falt ut av vogna, havnet under det ene traktorhjulet og døde momentant.

Han forklarte at han kjørte i ca. 20 kilometers fart da han nærmet seg fotgjengerovergangen og at han på grunn av dørstolpene på førerhuset og lastearmene på hver side av fronten på traktoren ikke så fotgjengeren som trillet sønnen.

- Tiltalte har ikke gjort nok for å eliminere faremomentene som fulgte av at trafikkbildet var komplisert og at traktoren som følge av blindsoner og overlast representerte en spesiell fare, heter det i dommen i følge Romerikes Blad.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!