- Er det virkelig nødvendig å bruke så mye ressurser på UP for å ivareta trafikkontrollen?

Spørsmålet kommer fra lederen av Fremskrittspartiets programkomité, nestleder og stortingsrepresentant Per Sandberg, etter et tre dagers helgemøte i komiteen.

De vurderte situasjonen etter at to utkast til nytt partiprogram har vært ute til omfattende høringsrunder i og utenfor partiet. På dette punktet er konklusjonen klar fra programkomiteen:

- Vi vil utrede å legge ned UP, sier Sandberg til ABC Nyheter.

Etter mange innspill i åpne høringer, vil komiteen nå sende ut et siste utkast internt i partiet. Sandberg mener lokalt politi og lensmann heretter kan ta seg av UPs oppgaver.

Programforslaget sier ingenting om hvordan bevilgninger til politidistrikt og lensmannskontor skal se ut etter en slik reform.

Dette forslaget til stortingsvalgprogram for 2009-2013 vil også gå inn for å ta inn folk til ulike oppgaver i politiet uten at de må ha full politiutdanning i alle typer stillinger.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!