Ryktene om Herning's trange kår har versert noen dager, men nå er det bekreftet fra dagens møte på Børsen i København: Herning 2009 er avlyst.

På møtet ønsket ikke deltakerne å bruke akkurat det ordet, men snakket gjerne om en utsettelse til 2010.

Slik lyder den offisielle meldingen fra MCH Messecenter Herning:

Næste års Transport-messe i MCH Messecenter Herning bliver ikke til noget. Derimod satser MCH sammen med lastbilimportørerne, DTL og Danske Busvognmænd at gennemføre en ny transportmesse i 2010. Aflysningen af 2009-messen er sket i lyset af finanskrisen og afmatning i transportbranchen. En række udstillere, herunder Lastbilgruppen med landets syv største lastbilimportører, har bedt MCH om at udsætte messen, som efter de nye planer vil blive gennemført i dagenen 21.-24. april 2010.

Dag Nordvik (2.rekke til venstre) er talsmann for den gruppen av bransjefolk som er med i arrangementkomitéen for TRANSPORTmessa på Gardermoen i 2009, et arrangement som tungt.no tidligere har beskrevet, og som har sitt eget konsept.

- Vi kan vel si at i dagens finansielle situasjon er dette ingen bombe, at danskene velger å avlyse neste år. Men det setter ikke Gardermoen- messa i noe svakere lys, snarere tvert om.

- Nettopp fordi det er lagt såpass vekt på nettopp kostnadene, og fordi vi mener å ha tilpasset konseptet så godt som vi har, later det til at vi er mer aktuelle enn noensinne, understreker Nordvik.

- Vi har hørt europeiske produsenter setter spørsmålstegn også ved RAI i Amsterdam?

- Ja, den er blitt kalt en "lokal nederlandsk messe", og kommer nok i skyggen av IAA på flere måter.

- Konklusjonen er at messa på Gardermoen i mai neste år er mer aktuell enn noensinne?

- Ja, definitivt. Og at det blir godt mottatt ser vi på påmeldingene. De er allerede på plass i stort monn.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!