Det åpnet med kulturelle innslag i tunnelåpningen, fortsatte med HM Kongens ankomst, taler og et varmt måltid for drøye 400 inviterte gjester i tunnelen. Deretter kulminerte det med bløtkake med vegvesenet- logo og blomsterutdeling til de utøvende entreprenører; Nye E6 er ferdig gjennom Østfold som firefelts motorvei.

Superlativene og annerkjennelsene satt naturligvis løst, så er det da også blitt et flott anlegg. Og som samferdselsminister Liv Signe Navarsete sa i sin tale:

- Denne veien har dere østfoldinger fortjent, dere har ventet lenge.

Fylkesordfører Ole Haabeth la vekt på det felles løftet som nå hadde båret frukter, et samarbeid som han sa:

- Viser at det nytter å løfte i flokk.

"Ett skritt före"

HM Kong Harald foretok den offisielle åpningsseremonien ved å trykke på en veritabel spregningsutløser, noem som satte i gang et fantastisk fyrverkeri rett syd for tunnelen.

Så ble gjester ledet inn i tunnelen, eskortert av sangere fra Østfold Operakor under ledelse av Vigdis Djupang før de ble servert en skikkelig anleggskost: Erter, kjøtt og flesk.

Den svenske infrastrukturministeren Åsa Torstensson innrømmet i sin tale at Norge nå ligger et skritt foran Sverige når det gjelder utbyggingen av E6.

Om et år er E6 på norsk side blitt bygget om til fire felts motorvei fra grensen til Dal ved Eidsvoll, en strekning på 160 kilometer.

- I Sverige vil hele strekningen fra grensen til Munkedal ikke være ferdig før i 2013, sa den tidligere Strömstad- ordføreren.

Les om den nye hovedinnfartsåren i neste nummer av TM og AM

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!