Flere alvorlige trafikkuhell med såkalte spøkelsesbilister i det seneste har gjort spørsmålet om problemet særdeles aktuelt i Danmark, og spesielt på Sjælland.

- Mere målrettede advarsler mod spøgelsesbilister er meget aktuelt, sies det hos Vejdirektoratet i København.

På motorveien rett nord for Rødby omkom en kvinne i en møtende bil i det en spøkelsesbilist kom ned avkjøringsrampen i høy hastighet. Føreren ligger fremdelse bevisstløs på sykehus på Sjælland.

På motorveien på Fyn, ved rasteplassen Rønnede mellem Odense og Nyborg, kom fire mennesker til skade på grunn av en spøkelsesbilist, en person ble alvorlig skadet

På den sønderjyske motorveien kjørte en tilsynelatende alkoholpåvirket spøkelsesbilist inn i en annen bil, der føreren ble alvorlig skadet.

Dette er hendelser med bare noen dagers mellomrom.

Oppfriskning og fornyelse

- Vi frisker opp den eksisterende oppmerkingen, skifter ut slitte lystavler og andre merkinger, så man kan se dem tydligere, og vi legger nye oppmerking i veibanen sier Erik Randrup fra Vejdirektoratet til tungt.no.

Røde lys

- Vi har hatt forsøk i gang med røde lamper nedfelt i kjørefeltet på rampene, nærmere bestemt på syv sentrale steder, der motorveien ikke er av den nyeste sorten. Dette utvider vi nå med 11 nye steder. Det blir innstallet røde, blinkende lys nede i kjørebanen som er rettet mot de som kommer feil vei, slik at de ikke skal forstyrre de som kjører den rette veien opp på rampen.

- Vi vil også forsterke oppmerkingen med kjøreretningsskilt, slik at de blir tydeligere.

- Det kommer også bedre veibelysning, så det er tydeligere å se rampen og skiltene, siger Erik Randrup fra Vejdirektoratet i København.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!