Nå skal det ryddes opp i hovedstadens gateskilt, forteller Østlandssendingen.

Det finnes 3600 gatenavn i Oslo. Men ikke alle er skrevet på riktig måte.

Nå er jobben med å rydde opp og få system i kaoset igang.

- Vi har akkurat gjennomgått alle navneregistrene, og det er funnet over 300 uoverensstemmelser. Det vil si navn som ikke er like i registrene, forteller Ole Kristian Åsgård, som har ansvaret for Prosjekt gatenavn i byrådslederens avdeling.

- Det finnes tre registre som har oversikt over gatenavn. Det første er det Sentrale stedsnavnregisteret (SSR), som mange nok har hørt om, som forvaltes av Statens kartverk. Så har vi Plan- og bygningsetaten i Oslo som har et register, og det tredje er et vedtaksregister, opplyser Åsgård.

- Får henvendelser etter medieoppslag

Men de tre registrene har altså mange ulikheter, og det vises også i bybildet. I en konkurranse som ble avholdt tidligere i år ble det sendt inn over 100 feil av byens innbyggere, og Åsgård forteller til NRK Østlandssendingen at folk flest synes å være brennende opptatt av hovedstadens skilt.

- Det engasjerer veldig, og hver gang det har vært noe i mediene om skiltfeil, får jeg en bunke henvendelser, sier han.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!