I fjor høst bar bussjåfører over hele landet jakkemerket "Free Osanloo". Bakgrunnen var at Mansour Osanloo, lederen for bussarbeidernes fagforening i Iran, ble kidnappet av det hemmelige politiet på gata i Teheran i juli i 2007, og fengslet. Han ble senere dømt til fem års fengsel! Hans eneste "forbrytelse" er at han er fagforeningsleder. 

Tidligere har ITF også satt søkelys på fengslingen av en annen fagforeningsleder i Iran, Mahmoud Salehi - en av stifterne av Bakeriarbeidernes Forening i Saqez i Kurdistan. Han satt fengslet i Sanandaj i den kurdiske provinsen, men ble løslatt i april 2008 etter stor innsats fra fagforeninger over hele verden. Dette viser at det nytter!

Nå fortsetter kampen. Internasjonal Transportarbeiderføderasjon - ITF - og Amnesty har bedt medlemsforbund over hele verden støtte kravet om løslatelse av Osanloo.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!