Dagens hyggemelding er at Statens vegvesen ønsker kontakt med bedrifter i Bjerkvik området for å opprette døgnhvileplass for tungtransporten i Nordland.

Ifølge en melding fra etaten heter det at: Statens vegvesen ønsker bedre vilkår for sjåfører i tungtransportnæringen som er pålagt å ta hvilepauser i henhold til regelverket for kjøre- og hviletid.

- Vi har mulighet til å gi tilskudd til opparbeiding og drift/vedlikehold av døgnhvileplasser. I den forbindelse søker vi kontakt med bedrifter i Bjerkvikområdet som kan tilby denne tjenesten.

Ønsket lokalisering er langs E6/E10 på strekningen Bakkejordtunnelen–Medby, og E6 fra sentrum til Skoglund. Det må være god adkomst og fremkommelighet med nærhet til E6/E10, og plass til parkering av minimum 15 vogntog.

Vi stiller krav til servicetilbud som toalett/dusj/ 24 timer i døgnet i gangavstand til døgnhvileplassen. Nærhet til kiosk/matservering er også ønskelig.

Har du tips eller selv er interessert, kan du ta kontakt med region nord innen 7. mars 2016.

Vegvesenet har også laget en veiledning for døgnhvileplasser i samarbeid med organisasjonene. Den finner du her.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!