Flere bykjerner i Europa setter krav til støynivået. Tanken dreier seg først og fremst om butikker nær boliger som mottar varer kvelds- og natterstid.

Noen husker kanskje at SKAB for en tid tilbake som førstemann i Norden lanserte sitt første Piek-godkjente skap.

Les også: Dette skapet avgir kun 60 desibel støy

Nå introduserer DAF sitt bidrag i "stilleleken". For sjåføren er en knapp i dasbordet alt som skal trykkes på og bilen går inn i stillemodus med et støynivå på maksimalt 72 dB(A).

Dette gjør at bilen tilfredsstiller kravene til en “stille lastebil” og man kan laste og losse gods i områder hvor det er innført støyrestriksjoner.

7, 5 tonneren er utstyrt med en PACCAR PX-5 motor med 112 kW/152 hp eller 135 kW/184 hp og leveres gjerne i kombinasjon med en automatisert AS Tronic 6-trinns girkasse.

DAF leverer den nye LF Silent som 4X2 FA, med kort eller lang hytte, med og uten sovemuligheter, og med en rekke forskjellige akselavstander. Det forteller DAF i en pressemelding som vi faktisk helt tilfeldig snublet over.

Og hva er 72 desibel, lurer du kanskje? Vi gjorde iallefall det og googlet litt. En vanlig samtale i en stue ligger på omkring 60 desibel og en gressklipper skriker ut 90 desibel.

Så vet vi det.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!