Arne Veggeland, administrerende direktør i Nettbuss, var til stede på Iveco-standen under Busworld den 19. oktober. Der undertegnet han en kontrakt på til sammen 132 Crossway store busser og Daily minibusser med tilhørende serviceopplegg.

Ordren består av 107 busser av modellene Crossway Line og Crossway Low Entry, samt 25 Iveco Daily minibusser utstyrt med Ivecos nye Hi-Matic 8-trinns automatgirkasse.

Bussene kommer til Norge fra Iveco Bus i Tsjekkia. Deretter tar den norske forhandleren, Vest Buss Norge, over. De skal ta ettermontering og klargjøringen.

Ifølge avisen Fjordingen er dette den største enkeltordren Vest Buss har undertegnet på en dag noensinne. Hele 121 av bussene skal leveres før 1. juli neste år og verdien på ordren er på mellom 18 og 200 millioner kroner.

Nettbuss er eid av NSB og opererer i Norge og Sverige. Med en flåte på over 3.300 busser og 7.000 ansatte er dette en av de største bussoperatørene i Skandinavia.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!