23948sdkhjf

Årets lastebilbryllup?

Men så ga de vekk bryllupsgavene!

- Andre trenger dem mer. Vi håper å skape en trend, sier brudeparet Emilia og Otto Waale.

Da Emilia og Otto giftet seg nylig, skapte de en sterk kandidat til tittelen «Årets lastebilbryllup». Om noe sånt finnes. For det første var det drøyt vakkert i kirken. Og det digitale takkekortet som går ut i disse dager er av det spektakulære slaget.

Men så: Ute på kirketrappen ble de møtt av et veritabelt lastebilorgel. Du vet, slik bare transportbransjefolk kan lage. - Alle ble overrasket. Bilene hadde stille lurt seg inn på plass mens seremonien pågikk i kirken, humrer Otto.

Video

Mannen bak samling og den påfølgende konvoien er ikke ukjente Kjell Erik «Ulven» Kvikstad. For derfra gikk det i konvoi til festen, med intet mindre enn flaggskipet til Utne Transport som bryllupsbil. Og med brudgommen Otto selv bak rattet. (Bemerk at dette er en bil kun Terje får kjøre til daglig, til nød Lars Utne selv!).

Men partyet stoppet ikke der eller. Langt, langt derifra. For allerede i det førstemann av 90 gjester ankom musikkhuset i Sarpsborg, var det full trøkk og rai rai i lokalet.

- Dette er polsk stil, forklarer Otto, som for øvrig valgt å være toastmaster i sitt eget bryllup. - Emilie er fra Polen, og vi ville vise litt av den samme entusiasme her hjemme.

Det er likevel ikke denne trenden Otto tenker på å spre, men noe langt mer uselvisk. Selv er han en rimelig godt kjent figur i transportbransjen. Han har 28 års fartstid rundt i Norge, mye bak rattet, nå som instruktør i Norsk fagutdanning, bedre kjent som skolen som kommer til deg.

Og få av de mange som har truffet ham underveis har klart å unngå å bli smittet av humøroverskudd og empati.

- Det Emilia og jeg ønsket er å bidra til å snu tankegangen litt. De fleste av oss har jo det vi trenger. Vi trenger ikke flere stekepanner eller brødristere. Derfor ba vi heller om penger i gave…

Akkurat det skjønte jo gjestene bedre i løpet av bryllupet. Gavene, som etter hvert beløp seg til 15.000 kroner, ble i sin helhet gitt videre til organisasjonen Sykehusklovnene. Det er i øyeblikket består 25 spesialtrente klovner som dekker mye av sykehus i Sør-Norge, men har som mål at alle barn innlagt på sykehus i Norge skal få klovnebesøk.

- Av mange trengende, hva fikk dere til å velge Sykehusklovnene?

- Det var til dels en tilfeldighet. Jeg så et program om hva de utretter, og da tenkte Emilia og jeg at vi ville hjelpe. Dette er dessuten en gruppe som ikke har finansiering av for eksempel TV-aksjon eller annet. (Ikke ukjente Geir Lippestad har tenkt akkurat de samme tankene – red. anm.)

- Nøyaktig hvem man hjelper er egentlig ikke det viktige for oss, legger Otto til. Hans og Emilias håp er å få flere fra bransjen med på samme tankegangen. Lastebilen har fortsatt et svakt omdømme blant folk flest – og da kan en trend som dette kanskje bidra til at folk etterhvert ser på bransje med andre øyne.

-15.000 kroner redder ikke verdensfreden, men for dem som nå kan få besøk er dette kjærkomment. Vårt bidrag er øremerket til sykehus her i Østfold.

Tungt-redaksjonen synes at selve bryllupsvideoen også var så godt laget, at vi like gjerne slenger den med. Du ser den i vinduet under.... og vi gratulerer naturligvis brudeparet på det varmeste.

Video

Sykehusklovnene

Er en ideell organisasjon med en liten administrasjon i Oslo og klovner i Oslo, Bergen, Trondheim, Akershus, Haugesund, Arendal og Ålesund. Dette er profesjonelle scenekunstnere som er spesialisert i arbeid med barn på sykehus. Klovnene gir pusterom for barn og unge i en ellers krevende livssituasjon. Initiativtagerne er Tove Karoliussen (Ullevål sykehus fra 2001) og Siv Øvsthus (Haukeland sykehus fra 1999). Foto: Margrethe Myhrer

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078