Det er det norske selskapet Fartskriver AS som melder dette. Fordelen er ikke minst stor for dem som har biler fra forskjellige merker og bruker VDO-systemet TIS-Web for arkivering, analyse og internkontroll for sjåfører.

Systemet opplyses å være markedsledende i Europa, og er også utbredt i Norge.

Systemet arkiverer og analyserer kjøre- og hviletidsdata og produserer rapporter basert på regelverket for kjøre- og hviletid og Arbeidstidsdirektivet.

Som kjent er transportbedrifter i både Norge og EU påkrevet å kunne dokumentere at de overholder kjøre- og hviletidsforordningen, samt Arbeidstidsdirektivet.

- Scanias Fleet Managament og Volvo Trucks Dynafleet har en tid levert nedlasting av fartsskriverdata, og har kunnet arkivere disse for kunden på sin egen nettportal, forklarer Tom E. Sund i Fartskriver Gruppen.

- Nå kan imidlertid kundene få data fra fartsskrivere og sjåførkort levert direkte inn i TIS Web-systemet uten å måtte overføres manuelt.

-  Dette har lenge vært etterspurt av de av våre kunder som har systemer fra lastebilprodusentene. Automatisk håndtering av datagrunnlaget vil forenkle hverdagen betydelig.

 

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!