Utenlandske tv-selskaper har i en årrekke produsert ulike reality-serier om lastebiler. Mest kjent er kanskje «Ice Road Truckers» som tar for seg sjåfører som krysser islagte sjøer i Canada og Alaska. Serien har gått sammenhengende siden juni 2007 og vært en stor suksess.

Også her hjemme har vi etterhvert stiftet bekjentskap med serier som «Brøyt i vei» og «Melkeveien.» Førstnevnte serie var også en så stor suksess at NRK drar igang med en ny sesong som vises neste år.

Denne gangen er det National Geographic Channel som slår på stortromma i kanalens første egenproduksjon der vi møter norske bilbergere som jobber under tøffe forhold.

Filmteamet har fulgt bergere på E134 over Haukeli og Rv7 over Hardangervidda i over en måned under forrige vintersesong. I tillegg har de vært nordover. De traff riktig vinter, for å si det slik. Det kom mer snø i løpet av denne måneden enn det gjør på en hel normalvinter.

Enkelte av klippene fra teaseren trekker vi kjensel på. Her ser vi blant annet klipp fra den mye omtalte «Bilbergersaken» i Nordland der bergingsbilen til Arnt Ove Brattbakk i Mosjøen ble dratt utfor skrenten av en litauisk semitrailer.

Serien heter "Vinterveiens helter" og vises på tv i høst. Ifølge FoxTv sendes første episode 31. august klokken 22.00, men allerede nå kan du se en teaser i vinduet under. Kanskje er det noen du drar kjensel på?

Og kanskje burde serien rulle avskrekkende på storskjerm ved alle grenseoverganger i vinter?

Video

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!