-Hele teamet har æren for suksessen og alle detaljer teller.

Petter Solberg

-Hele teamet har æren for suksessen og alle detaljer teller. Kun det beste er godt nok av materiale, og vi er derfor veldig stolte over at Volvo Trucks er vår samarbeidspartner og sikrer trygg og sikker transport av utstyret, sier Petter Solberg i en kommentar.

Den nye trekkvogna som nå er tatt i bruk, erstatter en Volvo FH 540 4x2 trekkvogn, som teamet har benyttet så langt.

-Klart vi hadde greid oss med en bil med langt mindre effekt, men så vel Volvo Trucks som teamet mitt ønsker kun det beste av det beste, sier Petter med et smil, før han klatrer opp på de to trekkvognene, den gamle og den nye, for å gjøre en «Van Damme».

Den nye trekkvogna er utstyrt med det meste av utstyr og fremstår som en utstillingsmodell. Så tar gutta i temaet spesielt godt vare på den også; innbyttebilen er å anse som ny å se på.

Trekkvogna er en Volvo FH16 med 750 hk, utstyrt med blant annet den automatiserte gearkassa I-Shift. Motoren har forøvrig et dreimoment på 3550 Nm. I tillegg er bilen utstyrt med alle Volvos assistansesystemer for sjåføren, som Lane Keeping, adaptiv cruisekontroll og sideradar for å oppdage trafikanter i blindsonen, for å nevne noe.

Denne er vi stolte av, og den vil gjøre en kjempejobb for teamet, avslutter regjerende verdensmester Petter Solberg.

- Har så lyst til å gjøre en «van Damme» sa Petter Solberg og klatret opp på de to trekkvognene. Foto: Volvo

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!