Det blir noen trykk på denne i løpet av et døgn. For å få sammenlikningen så riktig som mulig, ble tellingen foretatt på samme dag som for to år siden. Det skiller litt på trafikken ut fra de forskjellige ukedagene. © Svein-Ove Arnesen

Det er to år siden NLF sist gjennomførte sin nasjonale telleaksjon for å kartlegge utenlandske aktørers virksomhet i Norge.

På samme måte som sist har medlemmer av forbundet stått på de samme 20 tellepunktene på det samme døgnet. Dermed ser man kjapt om det ville være forskjeller.

Les også: Mer enn én av tre lastebiler er utenlandske

Totalt sett viser årets telling at det er omkring 33 prosent utenlandske biler her denne junidagen - det er bare noen få prosenter unna resultatet for et par år siden, men skyhøyt over hva tilfellet var for bare et par tiår siden.

Det er naturlig nok store forskjeller på hvor i landet kontrollene sto. Da tungt.no besøkte Svinesund onsdag formiddag, hadde kontrollteamet der klokket inn 245 utenlandske og 32 norske i løpet av et par timer.

Selv om det ikke er en vitenskapelig studie, vil det allikevel gi en god indikasjon på omfanget gjennom et ordinært transportdøgn i juni.

Det har vært 500 medlemmer ute i natt på telling. Det sier litt om engasjementet blant norske lastebileiere.

- Vi vet jo noenlunde utfallet allerede, men det er godt å få det dokumentert, forteller Morten Juliussen (t.v.) og Tommy Olsen. Det er de som har morgenvakten på Svinesund utgående denne dagen. - Jeg vinner trykk-konkurransen, sier Tommy. Det er han som registrerer utlendingene. © Svein-Ove Arnesen

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!