Geir Elling Nyland hadde NRK med seg en dag på jobb.

Fjellgård

- Fra halv åtte om morgenen til halv åtte på kvelden hadde jeg med meg et filmteam fra NRK. Programlederen i Norge Rundt tilbrakte mesteparten av dagen i lastebilen mens vi kjørte fra Stryn til Lom for å laste, til vi avsluttet leveringene på en fjellgård ved Hornindalsvatnet, forteller Geir Elling.

NLF

Den sindige sjåføren begynner etter hvert å bli vant til å forholde seg til et kamera, selv om han innrømmer at han opplevde NRK sitt kamerateam noe tøffere enn da TransportMagasinet satt i passasjersetet. Det hele kom i stand etter at NLF ble spurt til råds da NRK ønsket å være med en yrkessjåfør på jobb en dag.

Valget falt altså på Geir Elling Nyland. Resultatet ser du på NRK1 fredag klokken 19.30.

Geir Elling Nyland varmer opp transportbransjens TV-opptredener utover året med innslag på Norge Rundt 27. februar.

Berging

Langt heftigere satsing holder verdenskjente National Geographic Channel på med i disse dager. Siden desember i fjor har de fulgt norske bilbergere i den norske fjellheimen, for å lage en programserie som etter planen skal sendes til høsten. Ti episoder på 50 minutter hver. Slikt blir det mye bilberging av.

 

Trønderen Jo Roger Blengsli vurderte aldri å takke nei, da muligheten bøy seg. Nå blir han å se på National Geographic Channel.

Action

Vi ringer Jo Roger Blengsli i Overhalla mens filmfolket jobber på utsiden av bergingsbilen hans. Trønderen fikk tre dagers betenkningstid og valgte å bli med. - All reklame er god reklame og vi får vel ikke mer moro enn vi lager selv, er hans konklusjon. Teamet har vært med meg en uke og fått være med på både fastkjøring og vogntogvelt. Men de skulle vært her to uker tidligere, da vi jobbet døgnet rundt. En dag kjørte jeg 75 mil, sier han.

118 år med berging

Første i Norge

Dette er første gang National Geographic Channel International lager dokumentarserie fra Norge. Når de først valgte å besøke oss, valgte de altså vinter, bilberging og norske fjelloverganger. En kombinasjon som ofte byr på dramatikk og store utfordringer.

Først var teamet på Hardangervidda og siden på E134 over Haukelifjell. De har også besøkt lokale virksomheter i Odda og Eidfjord.

Dokumentarserien produserer for et europeisk publikum og blir ifølge TV-kanalens nettsider en europeisk variant av suksessen "Highway Thru Hell".

Til høsten blir det norsk bilberging på europeiske TV-skjermer. En av aktørene er Jo Roger Blengsli fra Overhalla.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!