Scania håper at kommende versjoner blant annet skal ha funksjoner som kan lese sjåførens puls.

Det første opplaget kalles "Black Griffin"

Scania har utviklet en egen klokke i samarbeid med Sony Mobile.

Med Scania Watch skal man kunne hente opplysninger om drivstofforbruk, effektiv kjøring og gjennomsnittshastighet. For å nevne noe.

- Bruken av såkalte «wearables» er i startfasen og markedet er begrenset, forteller Mattias Lundholm som er ansvarlig for Scanias utvikling av såkalte oppkoblede tjenester.

Han ser mange spennende muligheter fremover til å knytte klokken sammen med informasjon og analyse fra for eksempel flåtestyringsverktøy.

Video

For sjåføren - men begrenset opplag

- Dagens apper med nettopp flåtestyring og logistikk-løsninger er først og fremst beregnet på bedrifteeierne. Med Scania Watch går vi et skritt lenger og gjør klokken til en støtte for sjåføren, forteller Scania i en pressemelding.

Den første versjonen, som lanseres i et begrenset opplag på 999 klokker, kalles Black Griffin.

Enheten skal utvikles kontinuerlig og tilføres flere funksjoner som skal gjøres tilgjengelig gjennom nedlastning. - Vi håper at kommende versjoner blant annet skal ha funksjoner som kan lese sjåførens puls, forteller Lundholm.

Det er neppe tilfeldig at klokken lanseres like før jul. Kanskje blir det årets presang for noen sjåfører?

Scania selv har iallefall klokkertro på det.

 

 

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!