SKAB har nemlig utviklet et skap der lydnivået ved normal lasting og lossing ikke skal overstige 60 desibel.

Bakgrunnen ligger naturligvis i krav. I Nederland har man plukket frem en kravstandard som kalles PIEK. Denne normen handler om at lastebiler og påbygg skal være så lydløse som mulig.

Tanken dreier seg først og fremst om butikker nær boliger som mottar varer kvelds- og natterstid.

På kontinentet skal en håndfull påbyggere tilfredsstille denne normen, men her i Norden er SKAB førstemann ut med å kunne levere PIEK-sertifiserte skap.

Verdensnyhet

SKAB kan også levere skap med hydraulisk senkbare tak, noe som kan være en styrke nettopp i slike transporter ettersom trange gater i boligområder brått kan inneholde for eksempel underganger.

Akkurat denne løsningen med PIEK-godkjente hev/senketak er den svenske påbyggeren foreløpig alene om i verden. Dermed kan de slå seg på brystet med en aldri så liten verdensnyhet også.

Hva er egentlig 60 desibel lurer du kanskje? Jo, det tilsvarer omtrent lydnivået under en normal samtale. Normal bakgrunnsstøy rundt oss er til enhver tid beregnet til å være omkring 20 desibel.

Sov godt!

SKAB har laget mange spesialpåbygg. Dette ble bygd til det norske skilandslaget. Vi tipper lydnivået kan være en smule høyere når denne lastes.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!