TESS, som er en av landets største leverandører av drifts- og vedlikeholdsprodukter, har i løpet av uke 44 arrangert Industriens Motemesse. Messearrangementet var det tolvte i rekken siden 1998. Blant messens om lag hundre utstillere, og ikke minst tusenvis av produkter, nominerte juryen tre produktkandidater til årets pris.

Juryens begrunnelse

Kriteriene for prisen var kostnadsbesparelse og effektivitet, miljø og innovasjon. I juryens begrunnelse for prisen ble det vektlagt at vinneren presenterte et produkt basert på egenutviklet teknologi. Produktet har gjennom tester bevist en effektivitet som langt overgår den teknologi som ellers finnes på markedet. Arbeidsprosessene kan utføres raskere og med høyere kvalitet.

Miljømessig har vinneren klart å utvikle en teknologi som gjør at produktet under bruk gir positive effekter både for bruker og omgivelsene. Eksempler på dette er drastisk reduksjon innen støving, liten varmeutvikling, samt rene overflater uten misdannelser. I tillegg gir produktet bedrede ergonomiske egenskaper fordi brukeren kan nøye seg

I løpet av de siste to årene har 3M suksessivt introdusert nye produktvarianter til sin nye produktfamilie Cubitron II. Siste nytt er at flapdisker også er tilgjengelig med den nye slipeteknologien. Slipeproduktene er belagt med enhetlige trekantformede keramiske mineraler laget av aluminiumoksid. Både slipesegmentene og måten de er festet til underlaget på, er unikt for Cubitron II.

Andre nominasjoner

I forkant av prisutdelingen hadde juryen nominert tre innovative produkter. Foruten prisvinneren var de to andre nominerte AGA med sin nye gassflaske Genie og Tesa med sin nye selvvulkaniserende tape 4600 Xtreme Conditions.

Les hele saken