Tiden flyr, mimrer Jan Tverdal, og ser tilbake på det som for 50 år siden kun var ment å være et kort engasjement.

- Jeg var nybakt norgesmester i Bandy for juniorer for Sagene da jeg begynte, og i veldig god form for jobbing i verktøybransjen. Samtidig ønsket jeg meg flere LP-plater og jeg trengte penger til kino, forteller jubilanten smilende.

- På den tiden kunne jeg ikke få nok av Wenche Myhre og Cliff Richard, og muligheten til å tjene noen ekstra kroner virket forlokkende. Det som kun skulle være noen ettermiddagstimer ble til noe helt annet, og både penger til LP og film ble det. I dag har jeg rundt 13.000 vinylplater, og nærmere 8000 video og DVD-filmer i hylla, humrer Tverdal.

Godt rykte

Firmaet Willy Gjertsen ble startet i 1946, og firmaet ble til et AS i 1967.

- Da hadde jeg allerede vært i firmaet i fire år, og jeg ble tilbudt seks prosent av aksjene hvis jeg valgte å bli værende. Jeg stortrivdes, og det å slutte var egentlig aldri noe jeg tenkte over, forklarer Tverdal.

De første 25 årene solgte Willy Gjertsen verktøy til alle typer industri, men i 1970 bestemte man seg for kun å levere til grossist.

- Nå er vi blant landets ledende på blant annet gjengeverktøy, og etter mange år i verktøybransjen har vi opparbeidet et svært godt rykte.

Etterspør kvalitet

Willy Gjertsen AS lagerfører gjengeverktøy fra Völkel og har et stort lager med alle mulige dimensjoner. I tillegg kan bedriften levere skjære-, spenn-, måle-, og håndverktøy fra de beste leverandørene på markedet.

- Vi fører alle kjente verktøymerker, men hovedvekten ligger nok i merker som Bacho, Kukko, Stanley og Knipex. Vi merker at markedet etterspør kvalitet, og det er kvalitet, god service og rask levering vi i firmaet Willy Gjertsen AS skal leve av, avslutter Jan Tverdal.

Les hele saken