Ved hjelp av sine bevegelige polforhøyere kan MAGNOS garantere en deformasjonsfri fastspenning. Forhøyerne benyttes til sliping av plane detaljer. Ujevnheter kompenseres og parallelliteten garanteres, og dermed oppnås mikropresis sliping fra første forsøk, i følge produsenten.

Raskere sliping

Med MAGNOS firkantpoler fjernes behovet for flere slipeoperasjoner og etterbearbeiding. Overflatesliping og parallellsliping av en stålplate med målene 60 x 355 x 44 mm tar hele 66 prosent mindre tid. Tidsbesparelsen gjør at man umiddelbart får igjen for den noe høyere investeringen i forhold til tradisjonell parallellpolteknologi.

Best for store tynne emner

For å kunne justere magnetchuckens holdekraft til individuelle arbeidsemner er bordene standardutstyrt med holdekraftkontroll. Dette er mulig siden disse bordene bruker bare AlNiCo-magneter som kan justeres i åtte posisjoner og demagnetiseres. Et spesielt tilbehør gir også mulighet for sliping av svært harde materialer, tilbehøret kan deretter lett fjernes fra magnetbordet. MAGNOS magnetbord med firkantteknologi er best egnet for sliping av store, tynne arbeidsemner med tykkelse ned til 4 mm. Ved hjelp av et rutemønster på 32 x 32 mm kan også små og smale detaljer spennes fast deformasjonsfritt. MAGNOS er konstruert i ett stykke, noe som gir svært høy stabilitet og reduserer vibrasjoner, med bedre overflatefinhet som resultat.

For raskere rigging av detaljer kan man montere faste stopp i de gjengede hullene i rammen. Disse bordene fra det innovative familieselskapet SCHUNK fås i 12 standardstørrelser. Spesialdimensjoner tilbys på forespørsel.

Mer informasjon finnes på: www.schunk.com

Les hele saken