Kjell Haugland, hos maskinleverandøren P. Meidell AS, har tett dialog med sine kunder og mente det kanskje ville være en ide å gå for vannskjæring.

- Jeg foreslo vannskjæring fordi det gir kaldskjæring, noe som blant annet oljeindustrien er opptatt av. Det ville da gi muligheter til å gå på nye markeder, sier Kjell Haugland.

Kimtech vannskjærer gir meget fin overflate.

Fulgte råd

Riska Sveis AS er en 38 år gammel stålentreprenør som leverer alt innen stålkonstruksjoner og alle typer sveiseoppdrag, for bygg, offshore, landbasert- og maritim industri.

- Det var lett å kjøpe argumentene til Kjell, for vi vet jo at oljenæringen ønsker minst mulig varmforming, og skal vi ta nye markedsandeler må vi følge utviklingen, uttaler daglig leder Roald Riska.

Riska Sveis AS har sertifiserte sveisere som sveiser karbonstål, rustfritt stål og aluminium med MIG, MAG, TIG og elektroder. Riska Sveis AS har DNV-godkjent WPQR.

Tekniske fordeler

Vannskjæreren er en CNC-styrt Kimtech med 5-akset hode som skjærer faser.

- Vi er godt fornøyd med denne maskinen. Vi sender tegninger direkte fra PC til maskinen, og dette gir ikke bare perfekte deler men også all den dokumentasjonen som skal til for å dekke kundekravene. Når vi kjører ubemannet vil maskinen sende SMS for å si fra om det er behov for mer sand eller varsle andre alarmer. Det gir en fleksibilitet for oss som bor kort vei unna, for vi kan kjøre kveldsskiftet ubekymret, forteller Riska, og fortsetter:

- Maskinen jobber raskt og presist. Nøyaktigheten vil variere fra 0,1 - 0,5mm, avhengig av tykkelsen og materialet som skal skjæres. Dessuten kompenserer den for materialtykkelsen. Det gir meget fine skjærflater som sparer både tid og kostnader. I et marked der det er mange hasteoppdrag er dette en stor fordel, mener bedriftslederen. Vannskjæreren kan skjære alt fra grove bolteplater til fine og nøyaktige små tannhjul.

CNC-styrt kantpresse med simulering gjør det mulig å knekke svært presist, eksempelvis konisk.

Svært allsidig

Riska Sveis AS prefabrikkerer og monterer alle typer stålkonstruksjoner.

I tillegg til vannskjæring utføres knekking, boring, saging, sveising og montering.

Typiske leveranser er konstruksjoner til olje- og maritim sektor samt innen alt av bygg, også rekkverk av alle slag, eksempelvis rustfrie med glassfylling, galvaniserte- og eller pulverlakkerte rekkverk med spiler, perforerte plater eller fylling etter kundens ønske.

Bedriften har sertifiserte sveisere som sveiser karbonstål, rustfritt stål og aluminium med MIG, MAG, TIG og elektroder. Riska Sveis AS har DNV godkjent WPQR.

- Med våre sertifiserte sveisere, står vi til enhver tid klar til å påta oss nye og utfordrende oppdrag. For tiden jobber vi med å sertifisere oss til NS1090, og ISO 9001. Men vi er allerede kvalifisert til Achilles JQS og StartBank, konkluderer Roald Riska.

Rekkverk er en av spesialitetene til Riska Sveis AS.

For mer informasjon besøk: www.riskasveis.no

Vannskjæreren har 5-akset hode og skjærer fas med fine toleranser.

Les hele saken