Joppe Næss Christensen

INDEX-TRAUB Nordic og Thelle Teknologi samarbeider i Norge

Den tyske maskinprodusenten INDEX-TRAUB’s datterselskap i Norden har undertegnet en samarbeidsavtale med Thelle Teknologi AS i Norge.

CMZ dreiebenker med baskisk kvalitet

Da Bergsli Metallmaskiner meldte at de nå representerer den baskiske maskinprodusenten CMZ vekket det nysgjerrigheten til mange. Maskinregisteret var nylig på besøk for å se hva det er som er så spesielt med disse dreiebenkene.

Joppe Næss Christensen

Hederspris til Pon Equipment-ansatt

Under årets «MGF-dagen 2016» ble mangeårig ansatt i Pon Equipment, Bjørn Skretteberg, tildelt hedersprisen «Ildsjelen 2016». Prisen deles ut til personer som har utmerket seg ved å vise spesielt stort engasjement for bransjen.

Joppe Næss Christensen

Willy Gjertsen AS fyller 70 år!

Willy Gjertsen ble født i Skottland i 1911, og stiftet firmaet Willy Gjertsen i 1946. Nå, 70 år senere stiller selskapet med ny salg- og markedssjef samt nye produkter.

Joppe Næss Christensen

Solid hardmetallpinnefreser med mindre skaftdiameter

Jabro Solid2 JS554-serien med hardmetallpinnefreser gir større anvendbarhet og allsidighet med mindre skaftdiametere. Disse nye verktøyene gir større klaring ved bearbeiding av komplekse komponenter, som blant annet brukes innen luft- og romfart, medisin og generell bearbeiding.

Joppe Næss Christensen

Joppe Næss Christensen

Jakter norske industribedrifter

Green Industry Innovation Romania og Innovasjon Norge arrangerte to seminarer i Bucuresti 13. og 14.oktober 2016. Målet var å vise frem resultatene fra det nylig avsluttede EØS-programmet Green Industry Innovation Romania, samtidig som man nå ønsker å få norske bedrifter til å melde seg på neste runde.

Vibrasjon istedenfor varmebehandling: Gir enorme besparelser!

Radikale reduksjoner i energiforbruk, forbedret sveiseresultat, forenklet logistikk, dokumenterbar prosess og tidsbruk kun en brøkdel av varmebehandling er det du kan oppnå ved å bruke den subharmoniske vibrasjonsteknologien Meta-Lax til det amerikanske selskapet Bonal.

Joppe Næss Christensen

Annonse

Annonse

Annonse

Av: Anina Åkredalen

Feirer med nye lokaler og nyinvestering

Etter 20 år i maskineringsbransjen stiller Karlsen & Solbakken Maskinering AS med nytt bygg og ny maskininvestering. Oppdragsmengden øker og bedriften ser lyst på fremtiden.

Finner riktig kjøper til din maskin

Med handelsnettverk i over femti land, garanterer PlusTech AS at de får solgt din maskin – raskt, trygt, enkelt, og til en god pris.

Joppe Næss Christensen

Gir økt formbarhet av høyfaste legeringer

I prosjektet I-PAL - Integrated hardening and sheet pressforming of aluminium - samarbeider Raufoss Technology, AP&T, Norsk Hydro, SINTEF Materialer og kjemi og SINTEF Raufoss Manufacturing for å utvikle en integrert varmformings- og innherdingsprosess, PressFormHerding, for valsede aluminiumsplater.

Knut Erik Snilsberg, Sintef

Joppe Næss Christensen

Mangsidete bor for dype hull

Dormer PFX-sortiment i hurtigstål tilbyr et mangesidet og kostnadseffektivt alternativ for boring av dype hull i de fleste applikasjoner. PFX-borene er fremstilt av HSS-E og egner seg til et bredt bruksområde og for dybder fra 3xD til 25xD.

Stiller med ny kantpresse fra Amada

JS Mekaniske startet opp i 2008 og bedriften har stor spennvidde med mye variasjon i oppdragene de utfører. - Vårt hovedområde er metallbearbeiding, og vi utfører knekking, dreiing, fresing, boring og sveising, forteller daglig leder Daniel Jacobsen, en av fire ansatte i bedriften.

Joppe Næss Christensen

Bli med på fellestur til EMO 2017!

Fjorårets suksessreise til EMO i Milano blir fulgt opp av en ny fellestur til EMO Hannover 20. til 23. september 2017. Det er begrensete plasser, så meld deg på med en gang!

Joppe Næss Christensen

HydroBull - praktisk verkstedskran

Den tyske produsenten Siegfried Frenzen GmbH, tilbyr et stort program av standard kraner og spesialkraner. HBGK-serien leveres med 500-3000 kg kapasitet. De egner seg bra til å løfte og transportere gods på lager, verksted og i en rekke andre sammenhenger. Eksempelvis ved håndtering av arbeidsstykker og verktøy inn og ut av ulike verktøymaskiner. Kranene har styrehåndtak i bakkant, der motvekten er plassert, og en kranarm i front.

Joppe Næss Christensen

Green Monitor – rett inn i Industry 4.0

Smart produksjon er et begrep mange ønsker å påberope seg men som få egentlig kan levere. Når prosjektet er klart for kommersialisering vil Green Monitor være selve manifestet på smart produksjon. Les mer om hvordan.

Joppe Næss Christensen

Joppe Næss Christensen

Øker kapasiteten - kjøper fiberlaser fra Salvagnini

Fläkt Woods AB i Jönköping øker sin produksjonskapasitet gjennom å investere i en Salvagnini L3 2 kW fiberlaser. Investeringen er et tilskudd till bedriftens stanse- og panelknekkemaskiner.